نقاشی دیواری «رزم رستم و افراسیاب» در میدان فردوسی
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، عباس برزگر گنجی، هنرمند نقاش درباره اجرای طرح نقاشی دیواری با موضوع شاهنامه فردوسی گفت: این اثر که بر اساس دستور شورای هنری نقاشی دیواری سازمان زیباسازی و به مناسبت بزرگداشت مقام شاعر بزرگ ایران فردوسی انتخاب شد، در محور میدان فردوسی تا دروازه دولت اجرا شده است.
وی افزود: «رزم نخست رستم و افراسیاب» در این اثر با مساحتی بالغ بر ۷۰۰ متر مربع اجرا شده که در روز بزرگداشت فردوسی نیز به بهرهبرداری رسید.
گنجی درباره نحوه اجرای این اثر اظهار کرد: با توجه به اینکه میدان فردوسی به نام این شاعر بزرگ است، بنا بر این قرار شد که کار در همین محوطه و به منظور ارج نهادن به جایگاه شاهنامه اجرا شود اما مشکلات زیادی در این عرصه وجود داشت که به لطف خداوند رفع شد.
وی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح ما به دلیل عدم رضایت مالک ساختمان مجبور شدیم که به جای استفاده از داربست با سیستم کلایمر کار را اجرا کنیم. با توجه به اینکه شخصا کار را بسیار دوست داشتم و نوعی دلبستگی به طرح در من ایجاد شده بود، راضی نشدم که محل کار تغییر کند لذا کار را با سیستم کلایمر و دقیقا شبیه به یک پازل اجرا کردم که بسیار کار سختی بود.
گنجی نقاشی «رزم نخست رستم و افراسیاب» را استثنایی خواند و گفت: به نظر من این اثر یک کار استثنایی و غیر عادی است که حتی در سطح کشور نیز به ندرت نظیر آن دیده میشود زیرا کار با رنگ روغن ماشین اجرا شده و در جایگاهی قرار دارد که عموما توریستهای خارجی را جذب خود میکند.
وی در خصوص بازخورد اثر در بین مردم اظهار کرد: با توجه به اینکه شاهنامه و فردوسی در نزد ما ایرانیان احترام و جایگاه خاصی دارد، بازخورد اثر در بین مردم بسیار خوب بود اما آنچه که قابل توجه است، نگاه توریستهای خارجی و جذب شدن آنها به این اثر بود که به نحوی نشان می داد ارادت ما ایرانیان به شاهنامه روی آنان تاثیرگذار عمل کرده و این باعث خرسندی است.
این هنرمند تاکید کرد: به نظر من کار هنری در هر سطح و جایگاهی روی اقشار مختلف جامعه تاثیرگذار است کما اینکه یک کودک نیز نسبت به یک اثر هنری خوب واکنش مثبت نشان میدهد و کیفیت کار را به نحوی درک میکند لذا اجرای چنین کارهایی در سطح شهر برای عموم مردم مناسب است.
گنجی افزود: لذت بردن از کار هنری الزاما نیازمند داشتن سواد بصری آنچنانی نیست زیرا حتی اگر افراد نتوانند با مفهوم درونی کار ارتباط برقرار کنند فرم و رنگ های کار با آنان ارتباط برقرار میکند و مخاطبان از دیدن اثر لذت میبرند لذا اجرای چنین کارهایی از نگاه من بسیار بهتر از وجود دیوارهای سیمانی و سرد در سطح شهر است.
وی ادامه داد: قطعا اجرای هر کاری نیاز به عشق دارد و من این اثر و سایر کارهایم را به عشق مردم انجام میدهم لذا وقتی میبینم که آنها از اثر لذت میبرند احساس رضایت میکنم و برایم لذتبخش است.
این هنرمند پیشنهاد داد: به نظر من کار بسیار شایستهای است اگر سایر میدانهایی را که به نام بزرگان فرهنگی، ادبی و حماسی ما نامگذاری شده نیز، با تصویری از آنان آذین ببندیم.
شایان ذکر است که اثر «رزم نخست رستم و افراسیاب» ترکیبی از نوشتار و تصویر مرسوم در نگارگری و کتاب آرایی اصیل است که در مساحتی بالغ بر ۷۰۰متر مربع در حاشیه شمال غرب میدان فردوسی توسط سازمان زیباسازی شهر تهران به اجرا درآمده است.
انتهای پیام/